Радан Кънев
на снимката: Радан Кънев - евродепутат

Дебати относно водната криза в Перник, инициира евродепутатът от „Демократична България” Радан Кънев по време на последното заседание на Европейския парламент за 2019 г.

Той обаче не е срещна подкрепа от останалите български евродепутати, като Емил Радев от ГЕРБ обяви, че такива дебати ще ударят сериозно по имиджа на България.

Новината бе опвестена от самият Радан КЪнев на профила му във фейсбук.

„В последния работен ден на ЕП за 2019 г. с екипа ми успешно събрахме и внесохме в деловодството на ЕП необходимия брой подписи за предизвикване на пленарни дебати за водната криза в Перник.

Подписаха колеги от ЕНП и повечето парламентарни групи от Германия, Словакия, Ирландия, Чехия и много други държави членки. За съжаление единственият български подпис остана моят.

Сега Председателският съвет на ЕП трябва да се произнесе за включване на дебатите в програмата на пленарните заседания. Надявам се дебатите да се състоят още по време на януарската пленарна сесия“, заяви Кънев.

Емил Радев пък коментира в сутрешния блок на БНТ:

„Всички ние сме много разтревожени от ситуацията с язовир „Студена“. Едни такива дебати в ЕП обаче няма да напълнят язовира, още повече, че заявката за тези дебати ще има отрицателно въздействие и за България, тъй като едва ли не се твърди, че няма ефект от европейските средства, които се предоставят за България. Това ще бъде използвано да бъде атакувана страната ни.“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!