Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

„Десницата има толкова много прошка да иска от избирателите си – и не замо на Заговезни – че 100 години няма да й стигнат,“ коментира пред БНТ бившият лидер на „Демократи за силна България“ (ДСБ) Радан Кънев. По думите му, участието на демократичната десница в Европейския парламент е много важно, не само за България. Проучванията покзват солиден шанс, нашата десница да излъчи свои представители в следващия Европейски парламент, добави той и уточни, че избягва думи като „със сигурност“, защото те предполагат „успокоение“. „Но има реален шанс и реална борба“, уточни Кънев.

По повод паралелите между „Обединените патриоти“ (ОП) и „Реформаторския блок“ (РБ), бившият лидер на ДСБ коментира, че в България трябва да има политическа сила в център-дясно, която „да дърпа страната напред“. По думите му, историческата равносметка за по-малките политически сили, влизащи в коалиция с ГЕРБ трябва да е в две посоки. Първата е „единство на политическия субект“, а втората е очертаване на границите за зависимост от политическия партньор, който в продължение на 10 години има един и същ лидер в лицето на Бойко Борисов и заема доминираща позиция в политическия живот у нас.  „В крайна сметка, съдбата на по-малките политически сили е свързана с това какъв тип взаимоотношения  избират те с ГЕРБ“, обобщи Кънев.

Без истинско структурно единство и без азграничаване от Борисов, няма как ние да изиграем роляа на модернизатор, на една прогресивна дясна политическа сила, което избирателте очакват от нас.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук