Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

Моето намерение пред демократичната общност в тази критична ситуация е да не бъда луксозно оттеглен в Брюксел. Това каза пред бТВ Радан Кънев, който беше преизбран за евродепутат, но вместо това – се връща в България, за да вземе „активно участие“ в родната политика.

„Това да не се тълкува като лидерска заявка. Ако направя такава, всички ще разберат. Гласът ми оттук-нататък ще се чува много по-ясно“, зарече се той.

Радан Кънев изсипа маса критики по адрес на своите от „Демократична България“. „Ако не можем да вземем решенията си какво е важно за нас, може да спре да е важно и за обществото, ако вече не е. Ако мислим да чакаме грешките на ГЕРБ или ДПС и че след това избирателите ще се върнат, това е заблуда, която граничи с глупостта. Вярвам в необходимостта от истинско единство и консолидация на демократичната общност“, заяви политикът.

„Далеч не сме на нивото на хората, които традционно ни подкрепят“, обобщи Кънев.

„От позицията, в която бяхме по-слаби от ГЕРБ, проявихме граничеща с откровена глупост суета да поискаме да управляваме сами с подрепата на ГЕРБ. Допуснахме да поемем отговорност за министри, които се оказа, че не са наши. В четиригодишен период от време си позволихме да печелим гласове чрез политическа радикализация на вота. Държахме са като по-добре възпитано „Величие от Ветрино“, но от центъра на София“, призна той.

„Това, което направи Христо Иванов, беше достойно. Показа, че разбира политическия процес по-добре от повечето си колеги. От властта да минем в опизиция не е промяната, от която се нуждаем. Единственото, което знаем, е, че досегашният път е грешен“, обобщи Радан Кънев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук