Румен Радев, родина
На снимката: президентът Румен Радев

Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор. Това каза президентът Румен Радев в Раковски по повод на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че той разделя нацията и създава хаос в страната.

Румен Радев заяви, че трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост.

Президентът коментира и темата за актуализацията на бюджета. Според него не може да бъдат оставени българите без тази актуализация, с оглед на трудните времена, които предстоят.

По повод изборите Радев обяви, че ще покани ЦИК тази седмица. За да е сигурен за провеждането на Избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани.

„Обстановката в парламента е толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение. Единението на българите за по-добър живот и по-голяма национална амбиция е голямата цел. Престанахме да мечтаем, престанахме да имаме високи национални амбиции, затова трябва единение, а за това трябва да дадат пример политиците“, заяви Радев.

Радев: Служебното правителство не е на дневен ред

Според Радев темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. Той очаква парламентът да свърши своята работа и едва тогава ще го коментира.

„Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а да следват една по-широка философия към цялото общество. Има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Нито една партия няма силите да се справи сама. Добре ще е нашите политически партии най-накрая да осъзнаят това, макар и от третия опит, и да потърсят най-сетне диалога“, каза още Радев.

По думите му служебното правителство е доказало, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!