На снимката: Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев участва в тържественото събрание по повод 110-та годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. На срещата присъстваха както български армейци, така и военни от чужбина. Почетен гост на събитието беше и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Посланието, което президентът отправи към офицерите от запаса, е, че те трябва да се гордеят със своята работа и да продължават да бъдат пример за младите в армията. Министърът на отбраната призова за връщане на старите ценности по отношение на българските войни.

Три са основните цели, които си е поставил Съюзът на запасните офицери, а именно поддържане на приятелски отношения между членовете, както и на запасните офицери с действащата армия, защита на диалогът между народ и армия и запазване на интересите на запасните воини.

„Историята е показала, че една нация има бъдеще, когато нейното младо поколение се възпитава в дух на любов към родината и на всеотдайност. Вие сте хората, които цял живот това сте правили и вие продължавате да възпитавате днешното младо поколение, смея да твърдя по най-добрия начин“, каза Радев.

„Българското общество започна да се събужда и разбра, че след десетилетия на натрапване на някакви нови ценности, ние трябва да се върнем към това, което е било изконно за българина – любовта към отечеството, отговорността и службата към родината. Всичко останало са празни приказки, които идват и си отиват“, пък бяха думите на Каракачанов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук