Румен Радев
Той няма да ходи на среща с "войнолюбците". Снимка: БТА

Президентът на Република България продължава да копае дъното. Човекът-иституция, който по Конституция трябва да представлява нацията най-вече пред света, унижава държавата и цялото й население пред очите на цивилизованата част от въпросния свят.

Румен Радев нарича „войнолюбци“ българите, подкрепящи Украйна в справедливата й битка за суверенитет, и очевидно не си дава сметка, че така обижда и западните демокрации – те също са за справедливата кауза на украинския народ.

„Докато управлява служебното правителство, България няма да предостави на Украйна нито изтребители, нито зенитно-ракетни комплекси, нито танкове, нито бронетранспортьори.“ Това заяви Радев пред България и пред света. Дори забрави, че зенитно-ракетните комплекси се използват за защита, а не за нападение. С думите си той още веднъж демонстрира, че в момента страната се управлява еднолично – посредством личното му правителство.

Радев определи това като „суверенно решение“. Нещо повече – призова партиите, които участват в изборите, да изяснят още сега позицията си по този въпрос пред избирателите. Партиите, впрочем, отдавна са заявили позициите си и не е ясно защо президентът (за кой ли път) натъртва личното си верую. Вероятно за да се позиционира още по-плътно до „миролюбците“ Путин, Шойгу и Лавров, които унищожават една независима страна. Твърдейки, че България се стреми към Запада, Радев често се кланя на изток.

Той потвърди и неучастието на страната ни в общата европейска поръчка на муниции за Украйна. За сметка на това изтъкна, че България „ще подкрепи европейските дипломатически усилия за възстановяване на мира“. Как – не е ясно. Ясно е единствено, че търпението на Европа и Щатите към нас ще се изчерпи скоро. Нещо, което вече усети другият „евро миролюбец“ – унгарският премиер Виктор Орбан.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Този наш управляващ в момента , явно е намерил своята идентичност в путинистите. Добре , но защо я натрапва на БЪЛГАРИЯ и на повечето българи , които знаят , че са европейци по род и родина и по манталитет ?
    Съчуствам на нещастливата съдба на Радев да „не е в обувките си“ като президент и резидент , но безумието в очите му е негово , не наше ! Моля , като е между задълженията си към СССР и противоконституционалните си действия , като управляващ , да си признае и да се маха – чрез оставка . Давай Радев , не се колебай , руската заплата си я заслужи вече , просто не пречи на българите да се развиват .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук