При новото служебно правителство няма да има промяна на политиката. Укрепването на държавността остава основен приоритет. Това заяви президентът Румен Радев на празника на пожарникарите пред журналисти.

На 16-ти септември ще бъде представен състава и структурата на новия служебен кабинет, каза още той. Радев не коментира дали ще има промяна в персоналния състав на бъдещия служебен кабинет.

„Това служебно правителство ще продължи да работи за оздравяване на държавността , за възвръщане на доверието в институциите. Това е изключително важно и трябва да продължи“, каза президентът.

На въпрос кога ще бъде издигната кандидатурата му за президент, Радев посочи, че това ще се случи, съгласно вече издадената от ЦИК хронограма.

Държавният глава изрази надежда свършената работа от досегашното и бъдещото служебно правителство да бъде продължена от редовен кабинет.

„Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти: свобода, солидарност и справедливост“, допълни той.

Президентът Румен Радев присъства на отбелязването на  професионалния празник на българските пожарникари в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук