Радостин Василев
На снимката: Радостин Василев

Българският Картаген е с център Банкя. И докато той не падне, пуническите войни у нас ще продължат. Политическата система в България ще стои затлачена, докато ГЕРБ не бъдат отстранени от управлението, заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев.

По думите му целта на ГЕРБ е била да „окалят всички в тяхната кочина“, но не са успели. Според Василев в последните 4 месеца се забелязвала „синергия“ между президента Румен Радев и ГЕРБ.

„Ролята на държавния глава беше да възстанови на властови позиции хора на ГЕРБ и министрите от служебния кабинет да окалват министрите от кабинета на ПП“, заяви Василев по БНТ. По думите му не ПП имат вина за пети път да ходим на предсрочни парламентарни избори. Според него партията е направила всичко възможно, за да не стигне до тях.

„Декларацията ни, която съдържаше 4 национални приоритета, беше отхвърлена в парламента без дебат“, подчерта Василев. И добави, че от ПП не са отишли на лидерската среща с Корнелия Нинова, защото не са привърженици на фиктивните разговори.

„Щеше да бъде предателство към нашите привърженици“, каза депутатът. Василев подчерта, че пак ще застанем зад урните, тъй като в момента има „крайно противопоставящи се групи както в парламента, така и в обществото“. По въпроса за президентска република, той смята, че това е неприемлив вариант, тъй като ще се стигне до диктатури.

Василев е категоричен, че ГЕРБ и ДПС симулативно са подкрепили промените в НПК, знаейки, че до истинското им приемане няма да се стигне.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук