Радостин Василев

Виждаме една аномалия – тези, които свалиха кабинета на Кирил Петков, са в не са в състояние да се коалират. Това каза бившият спортен министър и депутат от ПП Радостин Василев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.  Той уточни, че визира ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. По думите му ПП не може да влиза в коалиция с партии, които толерират корупцията.

„Темата с евро-атлантизма, която ГЕРБ удобно използва сега, по-скоро е прикритие на тази невъзможност като водач да изпълнят мандата“, каза още той. Той обърна внимание на изборния резултат на „Има такъв народ“, като го определи като неочаквано добър.

„Много изненадващ е резултатът на ИТН – неочаквано добър. Те направиха немислимото и разочароваха хората. Нямам представа какво се върти в главата на Слави Трифонов. Ситуацията е много странна и особена. Знаете как беше свалено правителството на Кирил Петков и от кои партии беше свалено“, каза още Василев.

Според него сега се вижда, че не е толкова лесно да се направи коалиция в България, припомняйки управлението в предишния четирипартиен формат.

„Всъщност дестабилизиращата функция на Слави Трифонов и ИТН и към момента се отразява, защото със свалянето на правителството и този служебен кабинет единствено се нанасят вреди на държавата“, обясни бившият спортен министър.

ПП ще подаде сигнал срещу Весела Лечева в КПКОНПИ

Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на „Продължаваме промяната“ ще депозира сигнал срещу служебния министър на спорта Весела Лечева в КПКОНПИ.

„За мен е притеснително, да не кажа, че е на ръба на закона. В качеството си на служебен министър на младежта и спорта тя предлага на МС да вземе решение имот публична държавна собственост – стрелбищният комплекс, който е част от имотите на ММС, да стане имот частна държавна собственост, и да бъде прехвърлен в Националната спортна база, което е търговско дружество. Забележете: председател на федерацията, която ползва този комплекс – Федерацията по стрелба, е самата Весела Лечева. По-страшното е, че отделя три милиона лева за неговия ремонт от парите, които ние бяхме предвидили за завършването на Арена Бургас“, казва Василев.

„Представяте ли си министър да облагодетелства собствената си федерация с имот и три милиона лева, докато е министър. Това означава Илияна Раева ако стане министър, да си направи зала за художествена гимнастика, и т.н. Това е абсолютен нагъл конфликт на интереси. И ако това е била целта на Весела Лечева – да стане министър, и да хариза един имот в частна държавна собственост, където е по-лесно разпореждането с имота, където не се възлагат обществени поръчки – 3-те милиона лева не е ясно как ще бъдат похарчени. Контролът по изпълнението на това е на Весела Лечева – тоест, тя ще контролира сама себе си“, коментира още Василев.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук