Вежди Рашидов
На снимката: Вежди Рашидов

Тежките думи трябва да се доказват, заяви бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод на разгласените от БСП обстоятелства около новоизнесената от тях афера „Ало, Банов съм“.

„Това, което става е наливане на кофи с помия върху хората. Не е честно“, категоричен бе той.

Ремонтът на софийското Ларго е бил проверяван и от български органи, и от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, подчерта бившият министър на културата и настоящ председател на ресорната парламентарна комисия по култура и медии. Той допълни, че до този момент е избягвал да даде подробен коментар по казуса, защото не иска да влиза в подобен начин на правене на политика.

„Ларгото е един спокоен обект. Връщаме назад. С какво една година, по времето на Орешарски, беше покрито Ларгото – с найлони“, припомни Рашидов.

Вчера депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева пусна аудиозапис, който според нея доказва участието на Боил Банов, в качеството му на заместник-министър на културата през 2016 г., в опит да бъде опростена неустойка на строителна фирма, работила на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика“ на Ларгото, намиращ се в центъра на столицата.

Запитан дали е знаел, че въпросният служител Ангел Ангелов е правил записи на различни разговори, докато е работил в Министерство на културата, Рашидов отговори:

„Не, научих го по-късно. Аз, без да искам, в емоциите си съм казал, че е уволнен. Той не е уволнен, а освободен. Има една хубава норвежка програма, която аз я подписах. Тя още не е изпълнена – 20 млн. евро. Това са много пари за българската култура при такъв тежък бюджет. Пристигнаха много сигнали със съмнения в процедурите. Аз съм се заклел като министър, че едно петно или съмнение няма да падне върху всичко това, което усвояваме с толкова мъки“ – поясни Вежди Рашидов.

Бившият министър бе категоричен, че никога Боил Банов не е споменавал за това, че е бил изнудван със въпросните записи.

„Защо трябва като ученичка всичко да ми казва. Той е един работлив човек и аз съм работил прекрасно с него“, допълни още Вежди Рашидов.

Вчера той заяви, че е подрисал подписал заповедта за предаване на съд на дискусионната неустойка за неспазен срок. Рашидов добави, че тъй като се чака решението на вотрата инстанция, въпросите повече не бива да бъдат отправяни към него, защото той е реагирал когато е трябвало.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук