Рашков
На снимката: Бойко Рашков

Част от авансовите плащания за строеж на лотове на АМ „Хемус“ са били използвани за строителство на луксозни имоти, а други са били преведени в сметка в Обединените арабски емирства. Това стана ясно от думите на вътрешният министър Бойко Рашков, съобщава БНР.

Вътрешният министър показа и снимки на комплекси, строени – според оперативната информация на МВР, с такива пари.

„Придобита е информация, че търговско дружество, сключило договор за ин-хаус процедура с „Автомагистрали“ ЕАД през месец юни 2021 г., е извършило превод на 14 милиона и 700 хиляди лева под формата на заем на друго дружество търговско, създадено малко преди превода. Дружеството от своя страна изгражда луксозно вилно селище. Според придобита оперативна информация двете дружества са тясно свързани с едно и също лице“, каза Рашков.

Бойко Рашков уточни, че един от комплексите, построени с такива пари, се намира в София, а друг на около 100 километра западно от столицата.

Вчера на пресконференцията на „Продължаваме промяната”, след като Слави Трифонов обяви, че „Има такъв народ“ изтегля министрите си от коалицията, Бойко Рашков заяви, че „МРРБ се подготвя отново да се финансират фирми, без да се планира, без да се потърси сметка за тези огромни финансови ресурси, които до този момент са потънали в същите тези фирми, стоящи близо до кабинета „Борисов”. Повече за това четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук