Бойко Рашков
На снимката: Бойко Рашков

„Аз отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства“. Така служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков коментира пред журналисти думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че у нас работи контрабандна схема, която беше наречена „пътя на копринката“.

МВР има доказателства срещу бившия премиер и ще даде гласност без да разчита на съдействие от държавното обвинение, каза още служебният министър.

Освен това Рашков обвини специализираната прокуратура, че спъва работата на полицията.

„До настоящия момент тя не дава ход на около 25 разследвания, които са започнали в службите на МВР и те няма изгледи да приключат. Много обезпокоителен е фактът, че тези материали, тази дейност на полицията, се отнася до ОПГ“.

Рашков  определи предложението на главния прокурор за национално междуведомствено звено като несъстоятелно.

„Още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Мисля, че с или без писмо работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място“, каза той.

Вътрешният министър смята, че за предстоящите избори няма нужда от допълнителна организация, каквато предложи главният прокурор Иван Гешев, който преди дни изпрати писмо, с което поиска МВР, ДАНС и държавното обвинение да сформират съвместно звено за борба с изборните измами.

Рашков намекна, че предложенията на прокуратурата имат за цел да помогнат на определена политическа партия.

„Може би прокуратурата упорито се старае да създаде такова взаимоотношение с МВР за изборите, че да има информация за коя партия полицейските органи са събрали информация и да стопират в една или друга посока нашите разледвания“, каза министърът.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!