Рашков
На снимката: Бойко Рашков

В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна. Това каза пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи и уточни, че в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.

„Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас – като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи“, каза още Рашков.

Рашков поясни, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство.

„Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат. А това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече“, подчерта вътрешният министър.

Бойко Рашков ще разследват докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов

„Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала „Хемус“, което да е в съответствие със закона. Всичко, което е установено като нарушения по строителството на „Хемус“, ще бъде предоставено на прокуратурата. Ще публикуваме всичко, обществото трябва да знае. Ще очакваме прокуратурата да свърши нейната работа и да видим дали ще си свърши работата“, каза още той.

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, когато е започната магистрала „Хемус“ и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона.

„Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това, МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това, ДАНС не е ли знаела това?“ попита Рашков.

По думите на Бойко Рашков тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че „тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък“. А Министерството обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук