Последните няколко дни ДПС и ГЕРБ се опитват да саботират дейността на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Нотариуса, който е публично известен. Мисля, че причините за това са доста ясни вече и те се дължат на обстоятелството, че се събраха доста факти и се изясниха достатъчно обстоятелства, които доведоха до разширяване на предмета на изследване. Това заяви пред журналисти депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Той обърна внимание, че фактите насочват към по-високи нива от това, което са заемали Мартин Божанов – Нотариуса и един негов съратник Петър Велков Петров, известен като Еврото. Връзката между тях двамата, която не личеше в началото, все по-ярко се проявява. До там ние ще стигнем, ако имаме това време и до доста по-високи нива на влияния“, заяви Рашков.

„Ето защо отсъствието на ГЕРБ и ДПС вчера, явяването само за няколко минути на двама техни представители, са субструкции. Те се страхуват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в изслушването на хората. Имаме доста заявки за включване на различни граждани, включително юристи и адвокати, за изслушване в комисията, които ще дадат много по-широка светлина във връзка с дейността за влияние върху съдебната и политическата власт, включително в изпълнителната власт на тези две лица, които от самото начало знаем, че са на по-ниско ниво, но и че не са можели да реализират дейността си без подкрепа от много по-високи нива, включително политически“, добави той.

Рашков заговори за връзки с изпълнителната власт и бе попитан дали става въпрос за кабинета на Бойко Борисов, докато е бил министър-председател.

„Не само на Борисов“, беше отговорът на Рашков.

„Господин Пеевски е бил в следствения отдел към СГП, където са работили Пепи Еврото и други известни лица. Има и изказвания на Пеевски, в което изказване е характеризирал в много особена светлина какви са способностите на Еврото“, допълни още Рашков.

Припомняме, че през февруари Народното събрание създаде комисия, която да влезе в детайл по казуса с убития Мартин Божанов – Нотариуса. Комисията изслуша редица лица, сред които АКФ, съдия Цариградска, прокурор Зартова, Ивайла Бакалова и други.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук