Бойко Рашков
На снимката: Бойко Рашков

Определени политически сили се опитват за пореден път да провеждат кампания с натиск върху избиратели. Поставят в зависимост работата на хората от това за кого ще гласуват. Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това заяви днес служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков преди международен форум, свързан с трафика на хора.

Вероятно тези процеси ще се задълбочат, предположи вътрешният министър и заяви: Ние ще противодействаме на това. За това е служебното правителство и МВР като основен носител на тази отговорност, ще упражнява правомощията си по закон, подчерта Рашков.

В сряда Рашков съобщи, че областни управители, и конкретно този на област Смолян, са се оплакали от голям натиск в различни населени места в хода на предизборната кампания.

Старанието, усилията и стремежът на някои да стимулират граждани да гласуват на основа не на волята им, а на друго, създава опасност резултатите от изборите да дадат възможност в законодателния орган да попаднат „избраници”, които не са получили достатъчен вот на избиратели, каза още Рашков.

По повод хода на разследването на незаконните трансплантации в болница „Лозенец”, Рашков коментира, че е установен контакт с представители от Молдова, които да съдействат за установяването на лица, явили се като донори в нашата страна.

Рашков говори направи коментар и за отстранения директор на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. По думите му не е известно да са се появили различни интерпретации.

Поради наличието на изискуемите от закона основания и факти по отношение на него е започнато дисциплинарно производство, как ще приключи – може да каже само разследващият екип. Временно на негово място е назначен друг началник. Дирекцията в Пловдив в момента работи нормално.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук