МВР

В най-скоро време предстоят разпити на Бойко Борисов и Пламен Георгиев заради „Ало, Ваньо“ и кюлчетата. Това съобщи пред Евроком служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Предстои изслушване на Бойко Борисов по двата казуса. Пламен Георгиев ще бъде викан само във връзка със скандала „Ало, Ваньо“, тъй като по това време е бил наблюдаващ прокурор.

„Тези проверки предстоят по правилата на закона, а не по правилата на слугинското поведение, което има българската прокуратура в момента към политическата власт, която си отиде на 4 април. Това не може да бъде прокуратура. Това не може да бъде част от съдебната власт.“, каза Рашков.

Той посочи още, че прокуратурата взима решения, които са предвидими и са в полза на политическата власт и на определени лица в нея.

Припомняме, че през 2011 година беше разпрастранен телефонен разговор на премиера Борисов и тогавашния директор на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Разговорът е във връзка с митническа проверка във фабрика за бира на бизнесмена Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата. Борисов тогава нарежда на Танов да прекрати проверката.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!