Озадачени британски детективи тестваха парите за пръстови отпечатъци, интервюираха работници в местната поща и банка и въпреки това оставаха в пълно неведение, предаде АФП.

Пачки банкноти от по 20 британски лири, по около 2000 британски лири (2350 евро) просто продължиха да се появяват година след година по улиците на борещ се да оцелее бивш миньорски град в североизточна Англия.

Но полицията на окръг Дърам каза в понеделник, че двама добри самаряни с „емоционална връзка“ с Блекхол Колиър най-накрая излезли да заявяват, че те стоят зад раздаването на пари в опит да помогнат на бедните и хората в неравностойно положение.

Неназованата с имена двойка започна да оставя парите през 2014 г., като често наблюдавали, за да се уверят, че парите са взети, съобщиха от полицията.

Колко пари са валяли по улиците не е ясно. Полицията заяви, че местни жители са информирали властите за 13 пакета, или 26 000 британски лири, през последните шест години.

Полицията връща парите обратно на хора, които са ги намерили, стига за определен срок някой да не си ги потърси. Никой не знае колко пачки така и не са били предадени, а и двамата благотворители не казват.

От полицията наистина изпитали облекчение след разгадаване на тормозещата ги от доста време мистерия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!