Разпитаха Борисов в СГП за „Барселонагейт“
Снимка: БГНЕС

Приключи разпитът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Софийската градска прокуратура по делото „Барселонагейт“. На излизане от сградата на улица „Черковна“ политикът и неговия адвокат Менко Менков бяха лаконични.

„Искам само да си благодаря на хората за това, че го взимат със съпричастност това, което се случва. Няма да коментираме нищо, защото нищо различно“, каза Борисов.

„Сега отиваме на другия разпит – във Върховната касационна прокуратура. Обадил съм се на прокурорите, те ни чакат, тъй като призовките бяха за един и същи час. Отиваме в Съдебната палата. Няма нищо притеснително, нека да си свършат коректно работа. Като свидетел е господин Борисов, и въпросите са същите, каквито са били и преди 2 години, когато е разпитван. Няма нищо ново. Няма никакво притеснение. Просто някаква рутинна процедура. А другото е проверка, дори не е досъдебно производство“, допълни Менков.

От ГЕРБ обясниха, че днес няма да се правят повече коментари по темата.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде показания в Софийската градска прокуратура по т.нар. разследване „Барселонагейт“. Днес Борисов бе призован на разпит от две различни прокуратури в един и същи час, но на различни места. Освен пред градските прокурори той бе получил призовка да даде показания в 10 часа и във Върховната касационна прокуратура.

Пред сградата се бяха събрали около 200 симпатизанти на ГЕРБ, както и представители на ръководството на ГЕРБ и знакови фигури от партията, сред които шефът на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, председателят на парламентарната група ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и Деница Сачева, Теменужка Петкова, Вежди Рашидов, Тома Биков, Делян Добрев, Лъчезар Иванов, Костадин Ангелов и др.

Те го изпратиха с бурни аплодисменти на тръгване от СГП, а той ги призова да се върнат на работа в парламента.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук