Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп

Разследването за руска намеса в изборите в САЩ от ноември миналата година напредва. Според изданието „Уол стрийт джърнал“ специалният прокурор Роберт Мълър вече е назначил т.нар. „гранд джури“ – инструмент, който разследващите използват за призоваване на свидетели или да изискват документи в търсене на достатъчно доказателства за отправяне на криминални обвинения.

„Ройтерс” твърди, че работата на членовете на събраната от Мълър група вече e довела до изпращане на призовки относно среща между сина на президента и руски адвокат от миналата година.

По време на митинг в Западна Вирджиния, президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира последните развития и каза, че цялата тема с Русия е „фабрикация” и е просто „извинение за най-голямата загуба в американската политическа история”.

Президентът неведнъж е заявявал, че разследването за възможна руска намеса в изборите от миналата година е лов на вещици. Той също е поставял под съмнение безпристрастността на Робърт Мълър. От своя страна Тай Коб, специален съветник на президента посочи, че Белият Дом е поел ангажимент за пълно съдействие на Мълър.

Сенатът ще разгледа два закона, които имат за цел да намалят възможностите на администрацията да отстрани специалния прокурор.

Подобна стъпка е отговор на притесненията, че Тръмп може да уволни Мълър, както през май уволни директора на ФБР Джеймс Коми, който също се занимаваше с разследване на руска намеса в изборите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук