Продължава разследването на причините за взрива в оръжейния завод „Арсенал”. Извадени са телата и на двете жени, които се издирваха след инцидента, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

„За съжаление, те са мъртви. При извършения оглед бяха иззети проби от местопроизшествието. Огледът приключи в светлата част на деня вчера и днес продължава. Образувано е дело. Назначени са медицински експертизи. Ще бъдат назначени в рамките на днешния ден химически експертизи, взривотехническа експертиза и някои други експертизи, ако се наложи“, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Мъжът е с 8 години стаж, едната жена е с 9 години, а другата с 15 години.

Инцидентът е станал в цех 150 на завод 4 край Казанлък при работа с взривоопасни пиротехнически изделия и сигнални ракети.

От прокуратурата все още не могат да кажат каква е причината за инцидента. Работи се по няколко версии, включително човешка грешка. Свидетелите са лица, които са били извън това помещение, защото тримата души в него са починали. Тепърва предстоят разпити на останалите свидетели.

Разследването е възложено на Национална следствена служба в София. Делото ще бъде взето на специален надзор.

От ръководството на Арсенал“ АД изразиха своите съболезнования на семействата на пострадалите работници, вследствие на трудовата злополука, възникнала в завода. От там обясниха, че дружеството ще им окаже необходимата помощ и подкрепа.

Създадена е и Комисия, която ще разследва и ще изясни причините за възникването на инцидента, уверяват още от ръководството на оръжейницата.

От днес прокуратурата е разпоредила комплексна проверка на оръжейните заводи в региона.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук