Иван Демерджиев
На снимката: Иван Демерджиев

Има съмнения за пропуски на служители на ведомството, които подкрепят каналджиите по границата, каза днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в ефира на NOVA. Работи се по няколко случая със сериозни съмнения за подпомагане – става дума за между двама и четирима служители. Има и други хора, за които има данни, но няма достатъчно доказателства. Хората, за които доказателства има, са на ниско ниво.

Демерджиев коментира и обстановката в страната след обилните дъждове, които предизвикаха наводнения на места в петък. „Хубавото, което видях, е изключително бърза реакция и взаимопомощ между различните звена на МВР, Министерството на отбраната, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която изключително адекватно помагаха на място”, каза министърът.

По думите на Демерджиев в района все още има къщи, които не са проверени. „След като водата се оттегли, започна проверка на къщите, през които е преминало значително количество и не са били огледани”, подчерта той. Няма загинали хора в следствие на бедствието няма и сериозно пострадали, увери министърът на вътрешните работи.

Той не скри, че има много сериозни материални щети. „Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата сила е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината. Едно от оплакванията на местните хора, което ще бъде проверено, е, че е допринесла сечта в района”, заяви Демерджиев. Той е категоричен, че предстои проверка по това подозрение. „Тече разследване. И вчера не се срещнах с представителите на следствието, но ще има координация”, обеща ресорният министър.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук