Младостта не е порок, но животът показва, че житейският и парламентарен опит имат своето значение. Пример за това е куриозният случай още в първите дни на в 47-мото Народно събрание. Днес 29-годишният депутат от „Продължаваме промяната“ Радослав Василев се постави в неловка ситуация като си забрави думите по време на дебатите за създаване на временна комисия за енергийната криза.

На няколко пъти, смутен от подвикванията на опозицията от ГЕРБ-СДС, той се спря и не успя да продължи мисълта си. ГЕРБ обяви работата на парламента за „два пъти по нищо“.

„През последните 12 години…“, опита да се да каже Василев, но не успя. Притеснен, той нахвърли няколко думи, но в крайна сметка се отказа. „Исках да кажа… Извинявайте“, каза Радослав Василев и се върна на мястото.

Макар, че други опитни парламентаристи го защитиха, случаят показва едно – политиката и парламентаризмът за доста по-сложни, отколкото някои хора си въобразяват. Това още веднъж трябва да покаже на депутатите и лидерите на партиите, че сериозният депутатският опит и експертиза, без съмнение, са залог за по-качествената работа на парламента и оттам на по-доброто функциониране на обществото.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук