Франция отчете рекордни близо 9000 случая на Covid-19 в рамките на последните 24 часа, докато броят на заразените с коронавирус в Испания и Италия през последното денонощие достигнаха 4-месечни върхове. По-големият брой заразени във Франция поставя под въпрос сесията на Европейския парламент в Страсбург, която трябва да започне на 14 септември.

През последните 24 часа броят на потвърдените нови случаи на Covid-19 във Франция достигна цели 8 975, което е рекорден брой и с близо 1 500 повече от предходния рекорд от 7 578 случая, достигнат на 31-ви март, когато страната беше една от европейските държави с въведени най-стриктни противоепидемични мерки. Това обявиха в петък френските здравни власти.

Общият брой на заразените с коронавирус във Франция от началото на пандемията достигна 309 156.

Испания се приближава до прага от половин милион потвърдени случая на зараза от началото на пандемията, съобщи Ройтерс. Там общо смъртните случаи на заразени от началото на пандемията са 29 148.

Италия регистрира 1733 нови случая на зараза за денонощие, което е най-много за един ден от началото на май. Страната регистрира над четвърт милион заразени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!