летище София

И летище София ще бъде ремонтирано заради българското председателство на ЕС. Мебелите във ВИП-сектора на аеропорта ще бъдат претапицирани.

Освен това, ще бъдат сложени и бариери срещу атаки с превозни средства.

Над 20 000 гости се очаква да дойдат в България по време на 6-месечното ротационно председателство на страната ни Съвета на Европейския съюз.

За поправката на мебелите във ВИП-а на летището ще бъдат отделени 37 000 лв. без.

За срок от 25 дни трябва да се претапицират с нова дамаска 28 броя фотьойли, като в цената е включена и гаранция от две години.

Това е само първата част от заданието. Втората част включва – реновиране, байцване, лакиране на дървени части и рамки и претапициране на кожени мебели, които са в централната зала на ВИП-а. За тази задача има срок за изпълнение от 65 дни, както и гаранция от поне две години.

Освен за удобството на ВИП – пътниците, ръководството на летище София се е заело и с осигуряването на сигурността им.

Във връзка с писмо от Националната служба за охрана от март месец тази година, летище София ще даде 69 000 лв. за закупуването и монтирането на бариерно устройство – “тежък тип”, което да препятства проникването на пътни превозни средства в зоната на ВИП-а.

Бариерата трябва да е с хидравлично движение с хидравлична помпа, да отговаря на ниво на безопасност: 6800 при скорост от 80 километра в час и да има ударна устойчивост от 2 млн. джаула.

Срокът за монтажа е до два месеца след сключването на договора.

Свързана новина:

Рекорден брой пътници отчитат от летище София

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук