ПП „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов и партия КОД на Петър Москов се регистрираха като коалиция за изборите на 14 ноември в ЦИК. Те ще се явят под името „Национално Обединение на Десницата“.

Коалицията ще издигне и своя кандидат-президентска двойка. Имената им ще станат ясни през следващите дни.

„Това, което видяхме в 45-ия и 46-ия парламент бе среда на отрицание, на противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни. Искаме  да запазим истинската реална координатна система – ляво, дясно и център. Размиването на тази система означава, че някой има други задкулисни интереси или концентриране на власт в една личност или в една институция“, каза Цветан Цветанов.

По думите му целта им е да възстановят парламентаризмам, а това може да стане, когато има диалог и прагматизъм. Той подчерта, че ще подкрепи кандидатът за президент на десницата, защото има много качествени и подготвени хора, които да допринесат за сериозно обединение на демократично мислещите граждани.

„Лустрационният закон за тези избори за нас ще бъде ключов, защото знаем, че тази страница трябва да бъде прочетена и затворена. Това е ангажимент, който сме поели към нашите избиратели“, каза още Цветанов.

От своя страна Петър Москов обяви, че дясното е липсвало на българския парламент в предишните му издания.

„Ние сме българската десница и търсим доверието на българските граждани около ясни политики – възраждане, възстановяване връщане към корените на българската десница, която беше унищожена от Прехода, от който всички не сме доволни“, категоричен бе Москов.

Той обърна внимание, че разединението досега е било интересно не само заради отказа на някои от партиите да се позиционират, а и заради спора между новите такива за това – кой е ходил на повече протести.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук