Горан Благоев и д-р. Ивелина Георгиева

Журналистът Горан Благоев и медикът д-р Ивелина Георгиева са кандидат-президентската двойка на коалиция Национално обединение на десницата (НОД), в която влизат „Републиканци за България“ и КОД.

„Не съм си представял, че един ден ще имам шанса и отговорността да застана като кандидат за президент на политически съюз, който така добре да отговаря на моите възгледи“, заяви популярният телевизионер, решил да се впусне в надпреварата за „Дондуков 2“. „Животът на нашето поколение перманентно преминава през площадите“, каза още Горан Благоев и допълни: „Амбицира ме това винаги да защитавам национални каузи, без значение какво ми коства“.

Той увери, че акцент в неговата работа, ако бъде избран за поста, ще бъде поставен върху това България да се превърне в реален фактор на Балканите, както и държавата да прави много повече за сънародниците ни зад граница.

„Разликата между нас и останалите кандидат-президентската двойки е, че те предлагат обединение около самите себе си, а ние предлагаме обединение около ценности“, посочи още Горан Благоев. „България веднъж и завинаги трябва да приключи зависимостите си от Русия и да развива отношенията си с нея като равноправен субект“, каза още той в речта си.

Като медик кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева постави акцент върху необходимостта от активна информационна кампания, която до помогне на хората да преодолеят недоверието и страховете си срещу COVID-ваксините. „Тук съм, защото ми омръзна да чакам“, каза още тя за решението си да влезе в политическото състезание.

Председател на предизборния щаб на двете формации в обединението, оглавявани от Цветан Цветанов и Петър Москов, ще бъде Теодора Димова. „Време е за диалог, за дебати, за активност. Бъдещето на България е в нашите ръце, нека да го напишем заедно“, за тя по време на представянето на кандидат-президентската двойка.

Припомняме, че коалиция „Национално обединение на десницата“, съставена от партиите КОД и „Републиканци за България“ с лидери Петър Москов и Цветан Цветанов, подадоха документи за регистрация в ЦИК за участие в президентските и парламентарните избори на 29 септември.

Целите на новото обединение са възстановяване на парламентаризма, формиране на дясно управление и приемане на лустрационни закони, заявиха тогава лидерите на двете формации Петър Москов и Цветан Цветанов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук