Лозан Панов

Ролята на президента е да бъде равно отдалечен от спорещи страни, но да провокира дебатите и актуалните теми на обществото. Това заяви председателят на ВКС в отпуск и кандидат за президент, издигнат от „Правосъдие за всеки“ и подкрепен от  „Демократична България“ Лозан Панов пред БНР.

„Когато си с тогата, сферата е по-ограничена, когато тогата е на друго място, нещата изглеждат по различен начин. Егоизмът на политиците и невъзможността да излязат от техния си балон е причината да премина от едната сфера в другата“, посочи Панов.

Егоизмът на политиците и невъзможността им да излязат от техния балон е основната причина Лозан Панов да се включи в кандидат-президентската кампания. Политиците продължават да занимават със себе си, а не с проблемите на хората. „Те трябва да убедят в едно честно състезание хората защо да гласуват за тях.“

Основен аргумент на Лозан Панов, за да убеди хората, че трябва да гласуват на изборите – може да има независими хора. Той има екип, с който веднага да започне да работи, като не се притеснява нито от Румен Радев, нито от Анастас Герджиков.

За съдебната реформа

„Господин Борисов беше дал на концесия съдебната власт на ДПС“, отсече Лозан Панов в един от акцентите си за съдебната реформа. „Едни от проблемите в съдебната система се дължат на един политизиран със сериозно влияние в политиката Висш съдебен съвет. Изборът на Иван Гешев беше емблематичен“, посочи Панов.

Лозан Панов похвали Румен Радев за консултациите по съдебната реформа, но дисбалансът в съдебната система води до невъзможността да мери с еднакъв аршин. По тази тема Панов ще продължи дебатите, защото няма еднозначно решение по съдебната реформа. Партиите да покажат своята визия за съдебната реформа, призова председателят на ВКС.

Той уточни, че членовете на ВСС, които се наричат още „парламент на съдебната система“, се купуват. „Ако се оправи съдебната система, тя ще оправи всички останали области на живота“, категоричен бе Лозан Панов.

Той се надява европейските институции да осъзнаят проблемите на съдебната система у нас.

За кацата с мед и хазарта

Лозан Панов определи метафорично бюджета на държавата като кацата с мед, в която всички пчелички принасят, но на входа на кацата има няколко търтея, които стоят и  взимат целия ресурс и вкусват от големите лъжици с мед. Когато това се промени, всеки ще има възможност да получава това, което е дължимото, а не то да отива в ръцете на търтеите с помощта на съдебната система. Медът да се разпредели по равно, обясни Панов.

Темата с хазарта за Лозан Панов също е интересна. Той свързва темата и със СЕМ, който трябва да регулира ролята на хазарта в медиите. В политиката трябва да се избират хора, които са независими и да бъдат свободни в действията си, подчерта той.

Лозан Панов очаква, че ще стигне до втория тур на вота за държавен глава.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук