Галина Захарова и Лозан Панов

Съдия Галина Захарова встъпи в длъжност като председател на Върховния касационен съд (ВКС). Това се случи на заседание на Пленума на ВКС, което се проведе в зала „Тържествена“ на Съдебната палата.

Първата жена, избрана за председател на върховен съд, призова колегите си да не гледат назад към миналото, тъй като им предстоят нови предизвикателства.

„Колеги, председателят на съда е част от общността, неговото място е сред съдиите, при определени обстоятелства – пред съдиите, но никога срещу съдиите. Днес приключва един продължителен период от време, започва нов период и затова бих искала да Ви помоля да не обръщаме поглед назад към пътя, който сме изминали, защото ни предстои нов, дълъг път, по който ще срещаме нови предизвикателства, ще преодоляваме заедно много трудности, но към миналото не трябва да се връщаме. Аз се надявам, че имаме мъдростта да си правим изводи от това, което сме преживели. Имаме смелостта да предприемаме нови неща за по-добро бъдеще – както на нас, така и в името на нашето призвание и най-вече – имаме силата да сме заедно. Колеги, благодаря Ви за доверието, което ми гласувахте!“, заяви съдия Захарова пред съдиите от ВКС.

Лозан Панов ѝ пожела успех.

Галина Захарова беше единодушно номирина за поста от Пленума на ВКС. Друг кандидат не се появи и на 14 януари т.г. Висшият съдебен съвет единодушно я избра за председател на ВКС.

Досегашният шеф на съда Лозан Панов пък от  утре трябва да се яви на работа във Върховния административен съд, където беше преназначен по негова молба.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук