протестПротестна дискотека организираха представители на ресторантьорския бизнес, собственици на заведения, на барове, нощни клубове и кафенета, както и на детски парти клубове.

Протестът им започна пред сградата на Министерски съвет, където има засилено полицейско присъствие. Очаква се да се присъединят още хора от други градове в страната.

От бранша настояват заведенията да заработят на 1 февруари, а нощните клубове две седмици след това. Според представителите на затворените бизнеси, ресторантите не са и няма да са причина за разпространението на коронавируса и не са опасни места.

Недоволните настояват да получат и адекватни компенсации и голяма част от тях твърдят, че до момента не са получили почти никаква подкрепа от държавата.

„Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Надяваме се да бъдем чути“, заяви по-рано Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Според него около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят, като с всеки изминал месец този процент се увеличава.

От бранша заявяват, че единственото им желание е да работят.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук