Путин, реч
На снимката: излъчване на реч на руския президент Путин

Процентът на руснаците, които са доволни от работата на президента Владимир Путин, е спаднал до най-ниските 59% досега, според агенцията за проучване на общественото мнение „Левада Център“.

Путин остава популярен сред онези, които имат „малък шанс да подобрят живота си“, като възрастното население и част от селското население, посочва агенцията. Само 12% от хората на възраст между 18 и 24 години одобряват работата на Путин.

Проучването е проведено миналия месец, когато броят на заразените от новия коронавирус в Русия започна да надвишава този в Китай.

Според резултатите от проучването, недоволството от държавата нараства сред онези, които „не са получили очакваната помощ по време на нарастващата икономическа криза“.

Руският президент заяви днес, че Русия не трябва да бърза да премахва ограниченията заради коронавируса, предупреждавайки, че всяко бързане при оттеглянето на превантивните мерки може да обезсили постигнатото до момента.

Той подчерта, че губернаторите ще имат отговорността да решават как да действат в своите региони.

Руският Център за отговор на коронавирус кризата заяви днес, че броят на случаите се е увеличил с над 10 000 през последните 24 часа, за четвърти пореден ден, и сега е 165 929. В същото време има 1 537 смъртни случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!