робот
Източник: Туитър (Nathan Kanasawe)

В социалните мрежи циркулира видеоклип на роботизираното куче, наречено Спот на „Бостън Дайнамикс““, обикалящо улиците на града само през нощта. Видеото е записано миналия четвъртък и публикувано в Туитър от канадски гражданин, но той не обясни в кой град е заснет роботът да обикаля улиците през нощта.

Момичето, което снима видеото, в началото изпада в шок и уплаха, но скоро променя отношението си в приятелско, поздравявайки четирикракия робот със „Здравей, приятелю“ и му казва, че много го обича, докато на заден план приятелят й се чува как споменава Бог от уплаха.

Това, което със сигурност е интересно, е, че Спот се обръща към снимащата го девойка и изглежда сякаш също я заснема, преди да продължи с разходката.

Това не е първата самостоятелна публична поява на робота, като той бе използван в Сингапур, за да осигури социална дистанция по време на пандемията от коронавирус. Някои американски полицейски управления също са го закупили за собствена употреба, което предизвика голяма загриженост сред защитниците на гражданските свободи.

Спот вече е публично достъпен робот от юни тази година на цена от 74 500 долара, което също означава, че роботът, записан на видеото, може да е бил и частна собственост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук