Владимир Путин
на снимката: президентът на Русия Владимир Путин

Девет генерала от различни органи и федерални служби бяха освободени от своите длъжности. Съответният указ бе подписан от руския президент Владимир Путин, а документът е публикуван в официалния интернет портал за правна информация.

От своите длъжности са освободени: генерал-майорът от полицията Рафаил Гилманов, който бе заместник-министър на вътрешните работи на Татарстан; генерал-лейтенантът от вътрешните служби Сергей Диденко, служител в Министерството на извънредните ситуации; генерал-майор Ирина Зейберт, старши асистент на председателя на Следствената комисия; генерал-майор от вътрешните служби Александър Кузнецов, заместник-началник на Централния съвет на Красноярск към Министерството на вътрешните работи; генерал-майор от вътрешните служби Владимир Никитеев, оглавяващ управление ФСИН за Кировска област; генерал-лейтенантот правосъдието Павел Николаев, ръководител на управлението на СК за Татарстан; генерал-полковниците от вътрешните служби Игор Одер и Игор Панин (и двамата от Министерството на извънредните ситуации); генерал-майор от полицията Сергей Солопов, началник на отдела за борба с корупцията в Централния съвет на МВР в Москва.

Със същия указ Путин направи няколко назначения: президентът назначи генерал-майор Олег Илийнич на поста началник на Главна дирекция на МВР за противодействие на екстремизма, а генерал-лейтенант Сергей Умнов, който оглавяваше петербургското управление към Министерството на вътрешните работи, назначи за помощник-министър на МВР. На неговия пост е назначен полковника от полицията, официалният представител на МВР Ирина Волк.

Промени има и в Следствената комисия, Министерството на извънредните ситуации и прокуратурата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук