Организаторите на Ролан Гарос обявиха, че отменят провеждането на турнира през пролетта и го отлагат за края на септември, заради пандемията от коронавирус COVID-19. Франция е една от най-тежко засегнатите от новия вирус страни в Европа и ръководството на Откритото първенство на страната не вижда как то може да се проведе по програма от 24 май до 7 юни. Вместо това надпреварата от Големия шлем ще започне на 20 септември и ще продължи до 4 октомври. Това означава, че Ролан Гарос ще започне само седмица след края на друг турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

„Взимаме това решение, за да гарантираме здравето и сигурността на всички, замесени в организирането на турнира. Никой не може да предвиди каква ще е ситуацията на 18 май (когато започват квалификациите), но мерките за карантина, наложени в страната, правят невъзможна подготовката и организацията на надпреварата“, заявиха от Френската тенис федерация.

Новите дати за Ролан Гарос означават, че турнира ще съвпадне с други надпревари от календарите на АТП и WTA, както и с отборната надпревара Лейвър Къп.

Към момента всички професионални тенис надпревари по света са спрени поне до 20 април.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!