Amazon.com Inc в понеделник заяви, че ще наеме нови 100 000 работници за склад и доставка в Съединените щати, които ще им помогнат да се справят с нарасналия брой на онлайн поръчките, след като заради разпространяващия се коронавирус и заради последвалото от това паническо презапасяване със стоки от първа необходимост, много хора се обърнаха към онлайн магазините, за да направят своите покупки.

Наемането на огромния брой хора се случва в ситуация, в която световната икономика е застрашена от мерките, които се предприемат за ограничаването на разпространението на коронавируса. В резултат на това хиляди хора останаха без доход, а редица малки предприятия и бизнеси в страните, в които е наложена карантина, са изправени пред фалит.

Докато купувачите опразват рафтовете в магазините, страхувайки се от това колко дълъг може да бъде карантинният период и от недостига на продукти, търговците на дребно се състезават да презареждат възможно най-бързо склада си с хранителни и хигиенни стоки. Затова обаче им трябват хора за доставка и разтоварване.

Коронавирусът, който доведе до повече от 7 100 смъртни случая в световен мащаб и предизвика масово затваряне на границите по света, както и на отмяната на голяма част от обществените събития, доведе и до изчерпване на стоките в Амазон, а някои доставки отнемат доста повече време от обикновено.

Броят на работниците в Amazon се променя сезонно, като наскоро достигна най-високия брой работници – 798 000 на пълен и половин работен ден. За да привлече нови служители, Amazon заявява, че ще добави $ 2 към минималните си $ 15 на час към заплатите на работниците в САЩ до април. Очаква се допълнителното заплащане за почасовите служители в Северна Америка и Европа да струва повече от 350 милиона долара на компанията, каза Amazon.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук