Росица Кирова и Слави Трифонов
Росица Кирова и Слави Трифонов Снимка: Булфото архив

Винаги съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение. Това написа във Фейсбук заместник-председателят на Народното събрание от ГЕРБ Росица Кирова по повод изказването на Слави Трифонов, свързано с нея.

Повод за написаните думи е постът на Слави Трифонов вчера във фейсбук, с който той попита защо зам.-председателите на НС Росица Кирилова и Никола Минчев все още не са подали оставките си като Вежди Рашидов, „след като са седели и са се хилели одобрително, но това, което говори той за жените, жертва на насилие.

„Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей…“ – тази песен се превърна в химн на много млади българи и никой не се съмнява, че е повлияла на нагласите им към момичета и жени, пише още Кирова.

Заместник-председателят на парламента припомни, че години след това Слави Трифонов добавя в репертоара си песен в подкрепа на жените, жертви на домашното насилие. Но според нея именно това е двойният стандарт, срещу който днес той се произнася.

„Може би, откакто е политик, същият смята, че сме забравили още едно послание в прословутия хит на Мачизма – „няма не искам, няма недей и да избягаш само посмей“, припомни тя.

И допълни, че „няма да задълбава в примера, който дава с публичните си признания, че се е превърнал в „агресивно животно“, след като е открил секса в юношеска възраст“.

„Моята реакция на неодобрение е недвусмислена, но явно Слави Трифонов е очаквал да извадя макетно ножче и да го размахам срещу човека, който изразява различно от моето мнение. За мен е обидно грозното и шизофренно изопачаване на фактите, вменяването на вина и нелепите декларации, с които някои „общественици“ и медии едностранно и отдалечено от истината заляха ефира. Истината е, че това трябва да обижда още повече българските граждани“, посочва в позицията си Кирова.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук