Румен Гечев
На снимката: Румен Гечев

Ясно е как ще бъдат разпределени постовете в новия Министерски съвет между отделните политически партии, които участваха в преговорите за съставяне на правителство. Това заяви депутатът от БСП – Румeн Гeчeв в cтудиoтo нa „Oщe oт дeня“.

По негови думи министерските постове ще бъдат разпределени по формула, която ще зависи от – броя на гласоподавателите и съответно на депутатите в следващото НС на отделните партии.

Според тази формула преговарящите са достиганли до консенсус 8 министерства да бъдат оглавявани от представители на „Продължаваме промяната“, 4 – от БСП. След като бъде сключено споразумение, 3 от министерските постове пък ще бъдат връчени на „Има такъв народ“, а 2 – на „Демократична България“.

Припомняме, че преговорите между ПП, БСП, ИТН и ДБ приключиха в петък. Те се проведоха в 18 различни групи, разделени по теми, като всяка партия ртябваше да излъчи свои представители. Те се проведоха в рамките на 4 дни и всички те бяха излъчвани на живо в страницата на „Продължаваме промяната“, където хората можеха да ги следят.

Участници в дискусиите съобщиха за БНР, че тъй като не е бил постигнат консенсус в групата за „Земеделие“ днес ще бъде проведена още една консултация, която обаче няма да бъде излъчена в страницата на ПП.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!