Кадър от спонтанния протест пред руското посолство на 24 февруари т.г. - денят, в който Русия нападна Украйна. Снимка: БГНЕС.

Руските ракети вчера избиха по последни данни 18 цивилни души в Кременчук, след като се врязаха в търговски център, пълен с хора. Десетки са ранените в атаката. В търговски център към момента на атаката е имало около 1000 човека. Наблизо няма и следа от военни обекти и цели. Има ниски жилищни сгради и домове.

Ден след този чист тероризъм Посолството на Руската федерация у нас открива дарителска сметка, за да събира средства от българите. Тези средства са за „специалната операция по защита на Донецката и Луганската Народни Републики“. „Защитат“а се изразява в това Русия да убива, изнасилва, прогонва, ранява, унищожава, а на мястото на това, което някога е било живо, дищащо, мислещо общество, да изгражда своята диктатура.

С тези средства Русия обявява, че ще финансира войната си – ще убива, ще изнасилва, ще унищожава, ще прогонва украинците от домовете им, а след това ще разрушава тези домовете. С тези средства Русия ще прави така, че да продължаваме да виждаме кадри на фрагменти от безжизнени тела, на деца в носилки, на хора без крака, ръце, лица, живот.

Русия ще продължава да деукранизира Украйна и да избива всичко пред очите си, ограбвайки и имуществото, и живота, и светлината дори.

Със средствата, които Русия иска да събира от българите-путинофили, Русия иска да прави това:

Возможно, это изображение 6 человек и на открытом воздухе
След атентата в Кременчук.
Возможно, это изображение на открытом воздухе
След атентата в Кременчук.
Буча
След зверствата в Буча.
Буча
След зверствата в Буча.

евакуация, Украйна

Война в Украйна

 

Кадър от Лисичанск, Украйна
Кадър от Лисичанск
Кадър от Харков

Само че Посолството на Руската федерация няма да получи пари от българите. Няма значение каква справка за получени стотици хиляди ще ни представи, те няма да са истински. Българите не одобряват войната, въпреки всичко, в което се опитва да ни убеди руската пропаганда. Показахме го на множество шествия, показахме го с помощта, която оказахме на украинските бежанци.

Другата причина да не получат парите на българите е икономическа – въпреки това, в което се опитва да ни убеди руската пропаганда, санкциите работят. И защото санкциите работят, българските банки няма да могат да направят превод към руските банки, които посолството призовава да пълним с български пари и да финансираме зверства.

Още актуални коментари – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук