Руският културно-информационен център в София
Руският културно-информационен център в София

Руските културни центрове в Европа започват кампания „От Русия – с топлина“, в която ще отварят врати като центрове за стопляне на мръзнещите европейци, съобщи в Telegram правителствената агенция „Россотрудничество“, основана от Дмитрий Медведев.

„Докато цените на газа и електроенергията са високи, центровете ще работят като отоплителни пунктове“, казва още „Россотрудничество“, съобщи „Дневник“. Естествено, „Россотрудничество“ удобно забравя да спомене какво предизвика покачването на цените – политиката на изнудване на Путин и войната му срещу Украйна.

„Винаги можете да си вземете чаша чай, да заредите телефона си, да гледате филм или детски анимационни филми“, казва се още в съобщението.

Съобщението изобилства от твърдения колко добросърдечна и хуманитарно насочена е Русия заради това, че организира кампанията. Същата Русия обаче избива цивилно население Украйна, което прави подобни нелепи кампании не просто цинични, а крайно неприемливи.

В съобщението се говори още как европейските семейства със сигурност ще мръзнат през зимата, а руските центрове ще са единственото място, където ще могат да намерят топлина. Разбира се, руската агенция дори не споменава за намалените количества природен газ към Европа заради решенията на Путин, нито пък за спряното подаване към България например.

И макар подобни нелепи действия да пораждат известна доза смях, показват в каква степен пропагандата на Путин изобщо не се съобразява с реалността и колко всъщност истина можем да търсим в твърденията на Кремъл по принцип.

Още новини от деня – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук