Пандемията от SARS-CoV-2 продължава да шества по света. Коронавирусът е открит при повече от 2,8 милиона души, над 197 хиляди са починали. Над 807 хиляди души се възстановиха. В тази връзка всички държави по света и международни институции се безпокоят за вариантите за икономическо възстановяване след коронакризата.

Икономиката на Русия поради коронавируса ежедневно губи 100 милиарда рубли /1,339 млрд. долара/ , заяви министърът на икономическото развитие на Руската федерация Максим Решетников. Според прогнозите на Решетников бюджетният дефицит до края на 2020 г. ще възлиза на 5 процента от БВП. Властите възнамеряват да покрият дефицита чрез резерви и заеми, докато задълженията към гражданите ще бъдат изпълнени независимо от цените на петрола, обеща министърът.

Улиците на руската столица са напълно опустели, като страната приближава края на четвъртата си седмица на пълна блокада и изолация, съобщи „Ройтерс“. Кремъл наложи едни от най-строгите противоепидемични мерки и отложи референдума за конституционни изменения, който се очаква да затвърди властта на президента Путин и да му осигури право на още мандати на върха на властта в Русия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук