Високо в планините на град Сочи, в който се водят битки от груповата фаза на Мондиал 2018, производителят на домашна водка Едуард Батурин вдига тост. Въпреки че властите в Сочи са въвели забрана за продажба на алкохолни напитки в радиус 500 метра от стадиона в деня преди мач и в деня на мача, Батурин не се чувства ощетен.

„Запалянковците, които искат да пият спонсорски питиета с ниско алкохолно съдържание, нека си го правят. Забраната върху силните алкохолни вапитки е безсмислена, защото едно е да вдигнеш тост, за да отбележиш случая, а друго е да се напиеш. Ако някой иска да се напие, той ще го направи със или без забрани“ – каза той за „Ройтерс“.

Батурин е създал специално за Световната купа своя уникална водка, направена от ферментирали плодове – сливи, грозде и праскови.

Ферментиралият продукт първоначално съдържа около 16% алкохол и впоследствие минава през дестилация, за да се увеличи алкохолното съдържание. Финалният резултат който е изборът на на Батурин за това световно първенство, има алкохолно съдържание 40%.

Водката на мераклията не е за продажба. Той възнамерява да подели произведените този месец 100 литра от нея със своите приятели и съседи, за да празнуват с това питие напредването на руския национален отбор в турнира.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук