Олег Дерипаска
на снимката: Руският алуминиев магнат Олег Дерипаска

Руският милиардер Олег Дерипаска върна три самолета, които изплащаше на лизинг заради последните санкции на САЩ, въведени миналия месец. Според източници на Ройтерс наказанието, което го засяга пряко прави невъзможно използването на самолетите.

Самолетите „Гълфстрийм”, които милиардерът се наложило да върне, в момента се продават на цена от порядъка на 29,95 млн. долара всеки. Те са популярни след бизнесмените заради възможностите си за превозване на дълги разстояния и луксозния си интериор.

Връщането на самолетите е показателно за това колко сериозно влияние оказват американските санкции върху Дерипаска в личен план. Освен това бизнесът с алуминий на руския олигарх търпи сериозни загуби.

Дерипаска беше включен в списъка със санкции на САЩ на 6 април, тъй като Вашингтон има данни, че той и други руски олигарси са участвали в злонамерените действия на Русия в Крим. Всеки, който е засегнат от санкциите има забрана за влизане в САЩ, а американските фирми и граждани имат забрана да осъществяват търговия с него.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук