професор, Наполеон, убийство
Проф. Соколов обичал да се облича като Наполеон

Известен руски историк призна, че е убил любовницата си – бивш студентка – след като в река бе намерена раница с отрязани женски ръце, съобщава Би Би Си. 63-годишният Олег Соколов е бил пиян и е паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото, съобщиха местните медии. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната Анастасия Йешченко в дома му.

професор, Наполеон, убийство

Проф. Соколов е експерт по Наполеон, удостоен с ордена „Légion d’Honneur“ на Франция.

„Той призна вината си“, заяви адвокатът му Александър Почуев и добави, че Соколов съжалява за стореното и сега сътрудничи на полицията.

Съобщава се, че професорът е казал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката й. Той е планирал да се отърве от тялото, преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон.

професор, Наполеон, убийство

Почуев заяви, че проф. Соколов – който е подложен на болнично лечение за хипотермия – може да е изпаднал в стрес.

Историкът е написал няколко книги за Наполеон, а също така е съдействал като исторически консултант по няколко филма. Той и Йешченко са работели заедно по няколко творби. Двамата са изучавали френската история и са се наслаждавали на носенето на костюми от периода, като проф. Соколов се обличал като Наполеон.

Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон, но и като „ненормалник“, наричал любимата си „Жозефин“ и желаещ да се обръщат към него със „сир“.

професор, Наполеон, убийство

Той е и член на Францискския институт за социални науки, икономика и политика (ИСЕП), който в събота заяви, че го отстранява от позицията му в научния комитет.

„Ние с ужас научихме за жестокото престъпление, за което е виновен Олег Соколов – се казва в изявление – Никога не бихме могли да си представим, че той може да извърши толкова отвратително деяние.“

професор, Наполеон, убийство

ИСЕП е основан от племенницата на крайнодясната лидерка Марин Льо Пен и бившия депутат от крайнодясната партия Национален фронт.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук