Руски самолет, превозващ 71 пътници и екипаж, се разби. Малко преди това той е изчезнал от радарните екрани в Подмосковието. Всички пътници са загинали, съобщава „Ал Джазира”.

По първоначални данни самолетът Ан-148 се е разбил малко след излитането си от летище „Домодедово” в Москва. Властите потвърдиха за инцидента, като два вертолета Ми-8 със спасители бяха изпратени в с.Аргуново, където бяха открити отломки.

Сайтът за проследяване на полетите Flightradar24 съобщи, че самолетът е започнал да пада с 60км/ч пет минути след излитането си.

Причина за катастрофата може да са станали метеорологичните условия, грешка на екипажа или техническа неизправност, съобщи източник от службата за извънредни ситуации.Той допълни, че не е имало екстремни природни условия.

Руски информационни агенции предадоха, че очевидци от село Аргуново в Подмосковието са разказали, че видели горящ самолет, който пада от небето.

Източник от руските служби за извънредни ситуации съобщи, че части от самолета са паднали върху обширен район около мястото на катастрофата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!