Наталия и Игор Яценко се радват на спокоен живот в селски район на област Ростов в Южна Русия, придружени от дванадесет миещи мечки. Сем. Яценко дадоха нов дом на животните, след като бяха изоставени от предишни собственици.

Наталия и Игор казаха, че се забавляват с пухкави „бандити“ – както ги нарече Игор – и решиха да осигурят убежище на онези от тях, които изпаднаха в беда.

Хората си падат по сладките погледи на миещи мечки, но не са готови да поемат пълната отговорност за животните, затова мнозина ги изоставят след известно време, каза Наталия, ветеринарен лекар по професия, пред „Reuters TV“.

Веднъж опитомени, те не могат да се върнат в дивата природа, така че изоставените миещи мечки са в опасност да умрат, освен ако някой не се грижи за тях.

Семейство Яценко държи миещи мечки у дома, но наскоро закупиха голямо парче земя наблизо, където планират да построят по-голямо съоръжение, така че миещите мечки да се радват на повече пространство, докато се грижат за тях.

Наталия планира в бъдеще да осинови повече миещи мечки – докато не излязат от мода като домашни любимци или приютът се напълни.

Освен миещи мечки, сем. Яценко предоставя и подслон на няколко котки и кучета. Повечето от тях дойдоха да живеят със семейството, след като бяха отхвърлени от собствениците си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!