Днес в деня на втория тур на президентските избори руското посолството в България публикува странно писмо в социалната мрежа „Facebook“, основавайки се на реплика от кандидат-президентския дебат, който се проведе преди броени дни. От тази Фейсбук изява, граничеща с художествена самодейност, не става ясно дали Руското посолство в София иска  по-скоро да помогне или по-скоро да навреди на Румен Радев. Прави впечатление необичайният му и скандален за дипломатическа служба текст. Това може да се тълкува като опит за намеса в изборите за държавен глава, които се провеждат днес. 

Екипът на ДЕБАТИ.БГ публикува пълния текст на съобщението:

Председателят на кримската българска национално-културна автономия Иван Абажер заяви, че президентът на България Румен Радев трябва да посети руския Крим, където на него ще му бъде оказан топъл и радушен прием.

„От Балканите дойдоха славянската писменост и православието. Затова тъкмо от Балканите трябва да дойде и признаването на Крим като законна и неотделимата част на Русия. Ако Президентът на България вземе решение да посети руския Крим, сигурен съм, че ще му бъде оказан топъл и радушен прием“.

Интересно е дали Българското министерство на външните работи ще реагира по някакъв начин на тази дипломатическа провокация.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук