водка

Консумацията на алкохол през периода на самоизолация в Русия се е увеличил с 2-3%, предаде ТАСС.

Министерството на здравеопазването предупреди, че алкохолът отслабва имунната система, така че не трябва да се използва за лечение или профилактика на заразяването с коронавирус.

Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко отбеляза увеличение на консумацията на алкохол в Русия с 2-3% по време на режима на самоизолация, въведен във връзка с пандемията на коронавирусната инфекция.

„Като цяло консумацията на алкохолни напитки се увеличи с около 2-3% и това е доста стабилна тенденция. Но бих искал да кажа, че алкохолът в тази ситуация не е помощник за лечението на вирусни инфекции и в частност на коронавирусните инфекции. Защото алкохолът отслабва имунната система при пациенти със сърдечно-съдови заболявания и провокира обостряне на наличните хронични заболявания. Следователно алкохолът категорично не е приемлив в тази ситуация“, каза Мурашко.

Като цяло руснаците са известни със своята склонност да прекаляват с „вътрешната дезинфекция“. И по-скоро коронавирусът изглежда само като оправдание в настоящия случай, отколкото като необходимост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук