21 нови случая на коронавирус са установени у нас за днес, съобщи сектетарят на Оперативния щаб доц. Димо Димов.

Общият брой на случаите с коронавирусна инфекция е 1632.

Новите случаи са разпределени по следните области: 6 в София, Плевен и Пазарджик – 5, Пловдив – 2, Благоевград, Враца и Смолян – 1, като те са 11 жени и десет мъже.

Има и един нов случай на заразен медик – лекар от ЦСМП – София.

Починали са двама души – мъж на 48 години във ВМА с онкозаболяване, и мъж на 64 години във Видин, също онкоболен.

321 случая са в болница, от които 40 са в интензивно отделение.

Анализът на седмичната заболеваемост и смъртност сочи, че от 13 до 19 април има 329 нови случая, от 20-26 април – 433, 27 април – 3 май – 284. Пикът е бил в седмицата от 20 до 26 април.

Смъртността запазва относително постоянен темп, като има увеличение в последната седмица – 15 починали, в сравнение с предходната седмица, когато починалите са 11.

В 212 страни по света има регистрирани случаи на коронавирусна инфекция, нови 82 260 случаи са потвърдени, като 3481 души са починали за последното денонощие. САЩ, Русия и Великобритания заемат челните места по заболеваемост, а страни като Испания и Италия вече имат спад в новозаразените и смъртните случаи.

На Балканите в челната тройка по новозаразени и смъртност са Турция, Румъния и Сърбия. Хърватия, Гърция, Албания и Северна Македония пък са регистрирали под 10 новозаразени в последното денонощие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук