Николай Събев

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев възрази срещу изграждането на фотоволтаична централа върху по-голямата част от пистата за излитане и кацане, пътническия терминал и прилежащата инфраструктура на територията на бившето летище Силистра. Това съобщават от Министерството.

В писмо до кмета на Силистра Юлиян Найденов министър  Събев заявява, че политиката на Министерството на транспорта в областта на гражданското въздухоплаване е насочена към възстановяването и последващото развитие на регионалните малки летища.

От обявлението на Община Силистра, публикувано на 3 февруари 2022 г., става ясно, че е планирано фотоволтаичната централа да бъде изградена върху по-голямата част от пистата за излитане и кацане, пътническия терминал и прилежащата инфраструктура на територията на бившето летище Силистра. В тази връзка е поискана подробна информация от кмета Юлиян Найденов за извършените административни процедури и издадените административни актове по отношение на летищната инфраструктура на летище Силистра.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук