Румен Томов - кмет на Благоевград

Административният съд в Благоевград спря изпълнението на решението на Общинската избирателна комисия, с което миналата седмица бяха прекратени предсрочно пълномощията на Румен Томов като кмет на Благоевград.

Делото е образувано след жалба на Томов срещу решението на Общинската избирателна комисия. Дали Общинската избирателна комисия ще обжалва решението на Административния съд ще стане ясно в следващите няколко дни, предаде БНТ.

Общинската избирателна комисия на Благоевград прекрати предсрочно правомощията на кмета на областния град Румен Томов преди седмица. На заседанието решението беше подкрепено от 9 гласа „за“ без нито един „против“. До тази ситуация се стигна след произнасяне на Административен съд-Благоевград, потвърдено и от ВАС. След като Румен Томов беше отстранен от длъжност за неспазване на Закона за местното самоуправление и местната администрация, за временно изпълняващ длъжността кмет беше избран Ясен Попвасилев, до провеждането на нови кметски избори.

БСП същия ден застана зад Томов и взе решение да сезира Конституционния съд по казуса. Преди гласуването, четири членове на ОИК от БСП напуснаха залата и не гласуваха.

Кметът Томов обяви решението за политическо, добавяйки, че битката за Благоевград продължава.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук