електорална подкрепа
Корнелия Нинова и Бойко Борисов

Софийски градски съд изслуша четирима свидетели по делото на лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Двамата се съдят заради техни публични изяви. Първоначално Борисов заведе дело срещу Нинова заради нейно интервю в сутрешния блок на „Нова телевизия“ в разгара на предизборната кампания, в които по негов адрес тя използва израза „крадецът вика – дръжте крадеца“. Впоследствие лидерът на БСП заведе насрещен иск, а причината – определението „г-жа Лъжа“, което Борисов е използвал.

В хода на заседанието бяха разпитани общо четирима свидетели, по двама от всяка страна, които разказаха как двамата партийни лидери са се почувствали след отправянето на взаимните обидни квалификации.

Престои по делото да бъде разпитан и бившият министър на околната среда и водите и настоящ народен представител Ивелина Василева. По време на заседанието стана ясно, че тя е била заедно с Бойко Борисов на откриването на пречиствателна станция в Айтос, когато според адвокатите на Нинова премиерът я е нарекъл „г-жа Лъжа”.

Следващото съдебно заседание е на 8 октомври от 15.30 часа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!